Inbrekers passen Bulgaarse methode toe

- Advertentie -

Middelburg/Vlissingen – Sinds januari 2015 zijn 13 woningen in Middelburg en 3 woningen in Vlissingen bezocht door inbreker(s) die de Bulgaarse methode toepassen.

Omdat er nog geen verdachte is aangehouden roept het Woninginbrakenteam burgers op tot extra waakzaamheid. Zij doet veel om de dader(s) te pakken, maar u kunt er zelf ook maatregelen treffen om de kans op een inbraak te verkleinen.

- Advertentie -

Bij deze methode wordt de cilinder van het slot simpelweg afgebroken met het gereedschap van een inbreker. Dat is mogelijk als de cilinder te ver uitsteekt. Soms halen inbrekers eerst de plaatjes van de slotplaat eraf, waardoor ze met hun gereedschap gemakkelijk bij de cilinder kunnen. Deze manier is overigens te voorkomen door veiligheidsbeslag over de cilinder te plaatsen en te zorgen voor een goed passende cilinder: beslag dat niet uitsteekt en ook niet los te schroeven is.

Deze methode is toegepast bij woningen aan de Loskade, Schepenenlaan, Kruitmolenlaan, Klein Vlaanderen, Hoogstraat, Zuidsingel, IJsselstraat, Noordsingel, Statenlaan, Dam en Cassinstraat in Middelburg. In Vlissingen is men aan Boulevard de Ruyter, Boulevard Bankert en President Rooseveltlaan op deze manier binnengekomen.

Sinds enkele weken kunnen alle Zeeuwse deelnemers aan Burgernet ook digitaal worden benaderd voor een buurtonderzoek. Het digitale buurtonderzoek is een aanvulling op het normale buurtonderzoek en wordt vooral ingezet bij woninginbraken. Dus de kans is aanwezig dat deelnemers aan Burgernet tijdens een buurtonderzoek een agent aan de deur krijgen, terwijl deze al via de mail weet van de inbraak.

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om gezamenlijk verdachten van woninginbraken op te sporen. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt.

- Advertentie -
Vorig artikelHardloopster gereanimeerd na ongeval in duinen Koudekerke
Volgend artikelVerdachte overval op groente- fruitwinkel opgepakt
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

1 REACTIE

  1. weer wat geleerd, met zulke informatie, kan je de juiste voorbereidingen treffen…

    230 volt er op, of afschermen met extra plaat vastzetten met slotbouten door de deur heen.

Reacties zijn gesloten.