Vlammen slaan uit schoorsteen na brand Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer van Koudekerke en Vlissingen zijn vanavond opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Heideveld in Vlissingen.

De brand werd omstreeks half negen ontdekt voor een buurtbewoner, deze zag na eigen zeggen de vlammen uit de schoorsteen komen. De brandweer van Koudekerke arriveerde als eerste en inspecteerden de woning. Even later kwamen ook de hoogwerker en een tankautospuit van de Vlissingse brandweer ter plaatse.

- Advertentie -

De brandweer heeft met een speciale schoorsteenveger de schoorsteen schoongemaakt en kleine brandhaarden gedoofd. De brandweerlieden werden naar boven gebracht met een hoogwerker om zo dichter bij de schoorsteen te kunnen komen.

De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door een vogelnest dat in de schoorsteen zat.

 

- Advertentie -
Vorig artikelJongens (14 en 15) aangehouden in verband met beroving
Volgend artikelVlissinger aangehouden na vernielen auto
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.