Politie zet Burgernet in bij zoektocht autodief

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – De politie is op zoek naar een autodief die vanochtend onder toeziend oog van de eigenaar een auto wilde stelen.

Vanochtend omstreeks 09.30 uur ging de eigenaar naar zijn garagebox gelegen aan het Koopmansvoetpad en de Spoorstraat. Na het openen van zijn garagedeur zette hij zijn voertuig buiten. Een onbekende jongeman stapte op de eigenaar af met de vraag of hij een lift kon krijgen. Omdat de eigenaar echter de andere kant op moest, zei hij dat dit niet mogelijk was. De jongeman stapte vervolgens in de auto en deed het portier op slot. De eigenaar van de auto trok het portier weer open en probeerde de dief uit zijn auto te trekken. De man kreeg hierbij twee schoppen in zijn buik, het lukte de eigenaar wel om de dief uit zijn auto te krijgen. De man heeft aan dit kordate optreden wel schaafwonden opgelopen. De dader ging er vervolgens vandoor richting de Kanaalstraat. De auto raakte beschadigd.

- Advertentie -

Omdat de politie de dief graag wilde aanhouden werd besloten Burgernet in de schakelen. Hier verspreide de politie een kort maar duidelijk signalement van de jongeman. Ondanks de inzet van Burgernet heeft dit nog niet geleid tot het aanhouden van de verdachte.

Het signalement van de dader luidt: een blanke man van ca. 26 jaar, zwarte jas en lichte broek, ca. 1,70 meter en normaal postuur. Hij droeg een zonnebril. Heeft u iets gezien of weet u wie de man is? Bel dan met het algemeen politienummer 0900 8844.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie arresteert brandstofdief in Vlissingen
Volgend artikelKNMI geeft code geel af vanwege zware windstoten
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.