Belastingdienst inde ruim 29.000 euro bij grote controle Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Politie, Belastingdienst, de Gemeente Vlissingen, Arbeidsinspectie, Orionis Walcheren, ISZW en de Douane hielden vrijdag 10 april jl. een grote controle op het Baskensburgplein in Vlissingen. Hierbij inde de Belastingdienst ruim 29.000 euro.

De controle startte om 14.00 uur en eindige om 20.00 uur. Bij kleine overtredingen gaf de politie alleen een waarschuwing, dit in het kader van de COA-acties. Op alle centrale locaties in en om Vlissingen stonden scan-auto’s geparkeerd. Deze zogeheten scan-auto’s scande de passerende voertuigen, als er aanleiding was om de auto’s, brommers en scooters te controleren werden de desbetreffende rijwielen door politiemotors naar het plein geleid. 160 voertuigen daadwerkelijk gecontroleerd.

- Advertentie -

De Belastingdienst stuitte op 30 openstaande belastingaanslagen. Ook legde de Belastingdienst beslag op 30 voertuigen, hiervan werden er 14 weggesleept. Dit gebeurde omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.

De politie inde in totaal 3.847 euro aan openstaande boetes. Ook gaat Orionis Walcheren bij 20 mensen nader onderzoek doen om te kijken of zij recht hebben op een uitkering. Bij 7 mensen inde de Douane naheffingen, dit voor een totaal bedrag van 10.500 euro. Ook schorste zij 1 kenteken. De Gemeente Vlissingen inde op haar beurt 698 euro aan openstaande belastingschulden. Er werd door de parketpolitie één persoon gearresteerd omdat hij een politieambtenaar beledigde.

 

- Advertentie -
Vorig artikelWoning Van Dishoeckstraat Vlissingen beschoten
Volgend artikelAuto raakt flink beschadigd na ongeval Nieuwe Vlissingseweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.