Brandweer redt twee personen uit brandend huis

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vannacht is er een grote brand uitgebroken in een woning aan de Badhuisstraat met de Prinses Marijkelaan. De brandweer heeft twee personen net op tijd uit het huis kunnen bevrijden.

De brand werd om 02.00 uur gemeld, al snel bleek dat de brand uitslaand was, hierop werd het sein middelbrand afgegeven. Omdat de brand zich razend snel uitbreidde en de bovenste etage van de woning al door vlammen was omgeven, werd het sein grote brand afgegeven.

- Advertentie -

De brandweer heeft twee mensen via het dak van de woning bevrijd, zij waren net op tijd uit de woning gehaald. Verschillende bewoners en twee politieagenten werden door ambulanceteams nagekeken, de twee agenten hadden rook ingeademd na een poging enkele bewoners uit het pand te bevrijden.

Twee personen zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter werd wel boven de locatie gesignaleerd maar is echter niet ingezet. In totaal rukten vier tankautospuiten, een hoogwerker en een ladderwagen uit.

Bij de brand kwam flink wat rook vrij, deze rook waaide richting de Sardijntoren. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft in de omgeving metingen verricht. Uit deze metingen is geen gealarmeerde waarden voor de gezondheid gemeten. Wel was het advies om mechanische ventilatie uit te schakelen en zoveel mogelijk uit de rook te blijven.

Het sein brand meester werd om 04.10 uur gegeven. Volgens omstanders was er kort voor de brand een explosie in een van de keukens op de etage waar uiteindelijk de brand woedde. Of dit ook de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelTraumahelikopter opgeroepen voor melding Oost-Souburg
Volgend artikelLiftopsluiting in Ter Reede
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.