Ripdeal in Vlissinsge woning, 5 arrestaties

- Advertentie -

VLISSINGEN – Afgelopen nacht zijn vijf verdachten aangehouden na diefstal hennep in de Verkuijl Quakkelaarstraat. Nadat zij de buit binnen hebben vluchten personen met kussenslopen gevuld met hennep de woning uit.

Twintig minuten na middernacht wordt de meldkamer gealarmeerd over een mogelijke ripdeal in een woning aan de Verkuijl Quakkelaarstraat. Daar zou de deur zijn ingetrapt waarna personen met kussenslopen met hennep zijn weggevlucht. Meerdere eenheden worden ter plaatse gestuurd. Een eenheid ziet in de buurt een verdacht busje met hoge snelheid rijden. Dit voertuig wordt gecontroleerd. Agenten ruiken direct een penetrante hennepgeur en vinden in de laadruimte een resten hennepbladeren. De bestuurder, een 36-jarige man uit Vlissingen, is vervolgens aangehouden.

- Advertentie -

Daarna komt er een melding binnen dat in de Crocuslaan gezien is dat personen zakken hennep een woning binnenbrengen. Als agenten die woning binnentreden proberen vijf personen weg te komen. Vier verdachten worden na een korte achtervolging aangehouden en één persoon is nog voortvluchtig. Tijdens een ronde door de woning wordt inderdaad verse hennep gevonden die waarschijnlijk buitgemaakt is tijdens de diefstal in de Verkuijl Quakkelaarstraat. Bij deze actie is ook een politiehond ingezet.

Tijdens de onderzoek in de Verkuijl Quakkelaarstraat treffen agenten stapels kledingstukken en schoenen in dozen aan met vermoedelijke nepmerken. Op de tweede verdieping wordt een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden, waarvan een gedeelte geoogst is. Ook op de zolder komen de agenten nog een kweekruimte tegen. In de woning is verder niemand meer aangetroffen.

In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden uit de gemeente Vlissingen. Drie vrouwen en twee mannen met een leeftijd tussen de 18 en 36 jaar. Alle verdachten zijn voor verhoor en verder onderzoek in verzekering gesteld in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

- Advertentie -
Vorig artikelBootje in grote problemen op Westerschelde bij Vlissingen
Volgend artikelROG pakt 1 persoon op bij invallen Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.