Bootje in grote problemen op Westerschelde bij Vlissingen

- Advertentie -

WESTERSCHELDE – Vanmiddag is de Zeemanshoop van de KNRM uit Breskens uitgevaren voor een visboot die door pech en de weersomstandigheden in grote problemen was gekomen.

De twee bemanningsleden van het bootje hoorde plots een harde klap. Ook zagen zij even alter rook van achter het schip komen.

- Advertentie -

Na een controle bij de machinekamer bleek alle olie van de motor onderin de bilge lag. Na het in kennis stellen van de Kustwacht, werd de Zeemanshoop van KNRM Breskens ter plekke gestuurd.

Plotseling werd het slecht weer, een zware onweersbui met windkracht 6 kwam over de Westerschelde heen. Ook het anker van het bootje hield het niet meer, het schip dreef steeds verder richting de Rede van Vlissingen om uiteindelijk tussen de zeevaart te belanden.

Toen de bemanningsleden van de Zeemanshoop dit te horen kregen, zette zij met spoed koers richting het schip. Ter plekke werd een verbinding gemaakt tussen het bootje en de Zeemanshoop. Het ankertouw werd ook doorgesneden.

De Zeemanshoop sleepte het bootje mee naar de Buitenhaven van Vlissingen en meerde het veilig af aan de Poseidonstijger.

- Advertentie -
Vorig artikelOudere mensen slachtoffer van Vlissingse oplichtster
Volgend artikelRipdeal in Vlissinsge woning, 5 arrestaties
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).