KNRM helpt visboot uit de problemen

- Advertentie -

RITTHEM – Vanmorgen heeft de KNRM van Breskens een kreeftenvisser geholpen. Het bootje was in de problemen gekomen nadat er een vislijn is de schroef was beland.

Het bootje lag vlak voor Ritthem, net naast het hoofdvaarwater van de Westerschelde. Omdat de kreeftenvisser in zijn eigen vistuig vast zat en daardoor zijn koppeling stuk had getrokken, kon deze niet meer verder varen. Hierop werd de KNRM van Breskens ter plaatse gestuurd.

- Advertentie -

Nadat de Zeemanshoop van de KNRM bij de kreeftenvisser was aangekomen, werd samen met een bemanningslid van de KNRM de vislijn boven water gehaald.

Omdat de vislijn waaraan het bootje vast zat diep onderwater lag konden de bemanningsleden er niet bij. Toen de visboot aan de Zeemanshoop van de KNRM was vastgemaakt, werd het bootje voorzichtig weggetrokken. De vislijn kwam hierdoor strak te staan en kwam uiteindelijk boven water zodat deze los kon worden gesneden van de schroef.

Hierna werd de visboot langszij vastgemaakt aan de Zeemanshoop en werd de visboot veilig afgeleverd in de Buitenhaven van Vlissingen.

- Advertentie -
Vorig artikelMeeuw vast op dak van woning in Vlissingen
Volgend artikelAuto beschoten in Vlissingen en Middelburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).