Twee verdachten aangehouden voor beschieten auto

© Foto: Frans Bosscha / 112stadsgewest

VLISSINGEN – Vrijdagavond zijn aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de Noordweg in Middelburg twee mannen op heterdaad aangehouden omdat ze op enkele plaatsen in Middelburg op een achtervolgende auto hadden geschoten.

Het incident startte rond 18.00 uur toen een 22-jarige Middelburger in zijn personenauto, merk BMW met een Nederlandse kenteken, over de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg reed. In de auto zat ook een 18-jarige jonge vrouw, eveneens afkomstig uit Middelburg. Ter hoogte van de draaibrug van Oost-Souburg werd het duo achterhaald door een andere personenauto, namelijk een zilverkleurige Volkswagen Golf met een Nederlands kenteken. In de auto zaten twee bekenden van hen. Er ontstond een achtervolging door de straten van Middelburg. Via de Poeledaelesingel en het Groene Woud reden de auto’s over de Koestraat via de ‘Kaaienroute’ naar de Rotterdamsekaai. Daar achtervolging eindigde via de Veerseweg en de Kroonveldweg richting de N57. Tijdens de achtervolging werd op meerdere plaatsen vanuit de achtervolgende auto naar de auto van de twee Middelburgers geschoten. De auto werd hierbij geraakt, maar de man en de vrouw niet.

De achtervolging eindigde op de A58 toen de tweede auto het duo uit Middelburg uit het oog verloor. De 22-jarige Middelburger reed naar de Bloemenlaan in Vlissingen, waar hij de politie belde. Aan de hand van de opgegeven signalementen startte de politie een onderzoek. Rond 19.00 uur zagen agenten op de Noordweg in Middelburg de vermoedelijke auto rijden. De auto werd op de kruising met de Noordsingel tot stoppen gedwongen en de bestuurder werd aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Vlissingen.

Rond 19.20 uur zagen agenten op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Middelburg een man lopen, die vermoedelijk ook bij het schietincident betrokken was. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Middelburg. Omdat bij het voorafgaande incident was geschoten, trokken agenten tijdens beide aanhoudingen uit voorzorg hun pistool. Beide mannen werden voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht, waar ze werden ingesloten.

De 22-jarige Middelburger deed vrijdagavond aangifte bij de politie. Zijn personenauto, die in de Bloemenlaan in Vlissingen stond, werd voor nader onderzoek door een bergingsbedrijf weggetakeld. Ook de auto van de 24-jarige Vlissinger werd weggetakeld.

De aangehouden mannen worden zaterdag verhoord. De oorspong van het incident lijkt te liggen in de relationele sfeer.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over het incident of de achtervolging tussen de BMW, type E36 en de zilverkleurige Volkswagen Golf kunnen zeggen. Hebt u informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Zie ook:

Vorig artikelAuto beschoten in Vlissingen en Middelburg
Volgend artikelEchtpaar beroofd onder bedreiging van vuurwapen
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier