Politie-eenheid Oost-Nederland oefent in Vlissingen en Middelburg

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN/MIDDELBURG – Vrijdag 11 september a.s. oefenen agenten van de aanhoudingseenheid Oost-Nederland verschillende aanhoudingsprocedures op straat in Middelburg en Vlissingen. Deze oefeningen vinden plaats tussen 09.00 en 16.00 uur.

Om de realiteit zo goed mogelijk na te bootsen wordt er op straat geoefend waar ook burgers aanwezig zijn. De hele dag moeten de cursisten aanhoudingsopdrachten uitvoeren waarbij onder andere snelle acties op een voertuig geoefend worden. Deze zogenaamde ‘snelle autoprocedure’ wordt gebruikt als het wenselijk of noodzakelijk is dat een verdachte wordt aangehouden als deze zich verplaatst met een motorvoertuig.

- Advertentie -

In het kort komt het erop neer dat een politieteam de auto van de verdachte lokaliseert, volgt en op een geschikt moment tot stoppen dwingt. De auto van de verdachte wordt dan zowel van voren als van achteren klem gezet, waarna een beheerste arrestatie volgt. Een ander onderdeel van de oefeningen is het heimelijke te voet achtervolgen van een verdachte. De deelnemers gebruiken tijdens de training nepvuurwapens. Deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur.

De oefeningen worden begeleid door bewapende docenten in burgerkleding. Deze zijn te herkennen aan het opschrift ‘POLITIE’ op hun jas of aan hun politielegitimatiehouder die zichtbaar gedragen wordt. Als burgers vragen hebben over wat er op dat moment op straat gebeurd, kunnen zij deze beantwoorden.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gewond aan hoofd Koksweg Koudekerke
Volgend artikelLaaghangende zon oorzaak ongeval Koksweg Koudekerke
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).