Man (28) aangehouden na wurgen vrouw

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagmiddag is in een woning aan de Vincent van Goghlaan een man na ernstig huiselijk geweld op heterdaad aangehouden.

Rond 14.45 uur kreeg de politiemeldkamer via 112 een melding van een vrouw dat ze door een man werd mishandeld. De mishandeling ging door, terwijl de politie via de telefoon mee kon luisteren. Onmiddellijk werd een politieauto naar de woning van de vrouw gestuurd. De medewerker van de meldkamer hoorde dat het slachtoffer vermoedelijk werd gewurgd.

- Advertentie -

Toen de agenten bij de woning kwamen, bonsde zij direct op de deur. Kort hierop opende een man de deur. In het huis was verder een vrouw aanwezig, die verklaarde dat zij zojuist was mishandeld. De 28-jarige man uit Almere werd aangehouden. In zijn kleding trof de politie bijna tweeduizend euro aan. Deze werd in beslag genomen. De man werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. De man is vrijdagavond verhoord en kreeg te horen dat hij langer vast blijft zitten.

De vrouw ging mee naar het politiebureau in Vlissingen en deed vrijdagmiddag aangifte van het huiselijk geweld.

De man kreeg een tijdelijk huisverbod. Deze maakt het mogelijk om direct in te grijpen bij huiselijk geweld. De geweldpleger mag tien dagen de woning niet meer in en geen contact opnemen met de achterblijvers. Deze maatregel is bedoeld om de gemoederen te laten bekoelen, met als doel het geweld te stoppen. Binnen die tijd gaat de nodige hulpverlening aan de slag met de pleger en achterblijvers.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer blust autobrand Vlissingen
Volgend artikelOplettende buurman verjaagt inbreker in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).