Jongeman zwaargewond na val door dak van asbest

- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Vannacht zijn de hulpdiensten uitgerukt nadat twee jongens door een dak met asbest waren gevallen.

Rond 00.45 uur werden twee ambulanceteams en een traumahelikopter uit Nijmegen met spoed opgeroepen. Dit omdat twee personen gewond waren geraakt nadat zij door een dak vervaardigd met asbest waren gevallen. De hoogte van het dak betrof ongeveer zo´n 6 meter. Ook werd even later de brandweer gealarmeerd omdat er asbest aanwezig was.

- ADVERTENTIE -

Een persoon liep ernstig rugletsel op. Een andere persoon raakte lichtgewond. De andere twee personen bleven ongedeerd. De opgeroepen traumahelikopter werd later afgemeld.

Direct werd er een procedure gestart. Drie van de vier jongens werden door ambulancepersoneel, dat zelf voorzien was van ademlucht, nagekeken. Later werden zij door de brandweer met water afgespoeld.

De zwaargewonde persoon werd op een brancard gelegd en in dekens gewikkeld. Hij kreeg ademlucht om schone lucht te kunnen inhaleren.

De brandweer heeft het asbest geblust en de spullen van de ambulanceteams ontsmet. Ook heeft de brandweer haar eigen mensen afgespoeld.

Wat de personen op het dak wilden doen is niet bekend. De drie jongens zijn, nadat de politie hun gegevens had genoteerd, heengezonden.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier