Politiehond ingezet bij opsporen inbreker

- Advertentie -

VLISSINGEN – Dankzij een oplettende buurtbewoner is het gelukt om een 18-jarige man aan te houden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Jan van de Capellelaan.

Opgeroepen agenten zien vanaf de woning een persoon op de fiets wegvluchten. Na een korte achtervolging wordt de jongeman omstreeks 22.40 uur in de President Rooseveltlaan aangehouden.

- Advertentie -

Omdat er sprake zou zijn van nog een tweede verdachte is een politiehond ingezet. Deze pikt vanaf de woning een spoor op dat eindigt op de Burgemeester Stemerdinglaan ter hoogte van de kruising met de Amstelstraat in Oost-Souburg. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen. De 18-jarige verdachte is afkomstig uit de buurt waarin hij ingebroken heeft. Hij zit nog vast in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De bewoner heeft aangifte gedaan van de inbraak. Hoewel de woning flink overhoop is gehaald, lijkt het erop dat er niets is weggenomen.

Het woninginbrakenteam is nog op zoek naar de 2de verdachte. Deze is vermoedelijk richting Oost-Souburg gevlucht. Hebt u maandagavond tussen 22.30 en 23.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg? Deel uw informatie dan met de politie via 0900 8844. Wie weet leidt uw tip naar de 2de verdachte.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie doet onderzoek na brandstichting
Volgend artikelVlissinger aangehouden voor inbraak in vakantiewoning Biggekerke
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.