Politiehond ingezet bij opsporen inbreker

VLISSINGEN – Dankzij een oplettende buurtbewoner is het gelukt om een 18-jarige man aan te houden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Jan van de Capellelaan.

Opgeroepen agenten zien vanaf de woning een persoon op de fiets wegvluchten. Na een korte achtervolging wordt de jongeman omstreeks 22.40 uur in de President Rooseveltlaan aangehouden.

Omdat er sprake zou zijn van nog een tweede verdachte is een politiehond ingezet. Deze pikt vanaf de woning een spoor op dat eindigt op de Burgemeester Stemerdinglaan ter hoogte van de kruising met de Amstelstraat in Oost-Souburg. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen. De 18-jarige verdachte is afkomstig uit de buurt waarin hij ingebroken heeft. Hij zit nog vast in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De bewoner heeft aangifte gedaan van de inbraak. Hoewel de woning flink overhoop is gehaald, lijkt het erop dat er niets is weggenomen.

Het woninginbrakenteam is nog op zoek naar de 2de verdachte. Deze is vermoedelijk richting Oost-Souburg gevlucht. Hebt u maandagavond tussen 22.30 en 23.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg? Deel uw informatie dan met de politie via 0900 8844. Wie weet leidt uw tip naar de 2de verdachte.

Vorig artikelPolitie doet onderzoek na brandstichting
Volgend artikelVlissinger aangehouden voor inbraak in vakantiewoning Biggekerke
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier