Overval op woning Souburg, bewoners niet gewond

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – De bewoners van een woning aan de Schroeweg zijn vrijdagavond 16 oktober overvallen. Ze werden rond halftien door twee mannen bij het pand opgewacht. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

Toen de melding bij de politie binnen kwam werd er direct groot opgeschaald. Verschillende eenheden maakten een zoekslag in de omgeving. De technische recherche heeft in en rond de woning sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.  De bewoners bleven ongedeerd, maar geschrokken achter. De twee overvallers hebben vermoedelijk hulp gehad van een derde handlanger die hen na de overval met een auto bij de woning heeft opgepikt.

- Advertentie -

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale overval. Gezien de locatie hebben de overvallers gebruik gemaakt van een auto. Deze zal zich tijdens de overval ergens moeten hebben opgehouden. De politie is met name op zoek naar getuigen die vrijdagavond tussen zeven en tien uur ’s avonds  over de Schroeweg zijn gekomen.

De Schroeweg is een polderweg die bijna evenwijdig loopt aan de A58. Hij vormt de verbinding  tussen Oost-Souburg en de woonboulevard Mortiere in Middelburg. Het is bekend dat de Schroeweg een favoriete route is voor ruiters, joggers en fietsers. Een stilstaande, langzaam rijdende of anderszins verdacht voertuig moet opgevallen zijn.

Mocht u kort voor of kort na de overval op de Schroeweg of in de omgeving verdachte personen of een verdacht voertuig hebben gezien, neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

- Advertentie -
Vorig artikelJeugdige inbreker (15) aangehouden door politie
Volgend artikelStraatrovers maken man (24) honderden euro’s afhandig
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.