Politie fietst inbreker (18) achterna

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft een 18-jarige inbreker per fiets achtervolgt. De man is aangehouden.

Afgelopen week kreeg de politie s’nachts een melding van een oplettende buurtbewoner dat er twee personen probeerden in te breken in een woning aan de Jan van de Capellelaan in Vlissingen.

- Advertentie -

De alerte buurtbewoner verstoorde het tweetal niet maar belde 112. Ondertussen bleef hij de twee inbrekers goed in de gaten houden.

Toen de agenten arriveerden zagen zij een persoon wegrennen. In de brandgang vlakbij de woning stonden twee fietsen klaar. Een van de verdachten is op een van de twee fietsen gevlucht. Een van de politieagent twijfelde niet en leende een fiets en zette de achtervolging in. Na een korte race door verschillende brandgangen kon de politie agent op de fiets samen met een motoragent de verdachte aanhouden.

Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

- Advertentie -
Vorig artikelUitgaanspubliek bemoeilijkt arrestatie wildplasser
Volgend artikelPolitie komt inbreker op het spoor door DNA
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.