Onbekenden doen greep in kassa van Vlissingse winkel

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur is door een tot nu toe onbekende man een greep in de kassa van een winkel in de Vlissingse Walstraat gedaan. Mogelijk werd de winkelier door een afleidingsmanoeuvre van twee kompanen op het verkeerde been gezet. Dit vervelende akkefietje maakte haar enkele honderden euro’s armer.

Rond half vier ’s middags meldde de winkelier via 112 dat er geld uit haar kassa was gehaald. Ze beschreef de daders aan de centralist van de meldkamer en binnen een paar minuten was de politie met meerdere eenheden in Vlissingen aan het zoeken naar de drie personen die mogelijk met de diefstal te maken hadden gehad. Agenten zijn naar de winkel gegaan om een aangifte van de vrouw op te nemen. Ook hebben zij getuigenverklaringen opgenomen van mensen die de daders hadden gezien.

- Advertentie -

Het bleek te gaan om een drietal (twee mannen en een vrouw) met een blanke huidskleur, mogelijk met een Oost-Europees uiterlijk. Een van de mannen was lang, ongeveer 1.90 meter. Hij had een slank postuur en zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn geweest. Hij droeg jeans, opvallend felgekleurde sneakers en een dikke trui. De man had korte blonde haren. De tweede man was ouder dan de eerste, hij was vermoedelijk boven de 50. Hij had een gezet postuur en ietwat vettig, donker haar. Hij was ongeveer 1.75 meter lang en droeg een donkere jas en een donkere broek met een witte bies aan de zijkant. De vrouw in het gezelschap had eveneens een gezet postuur. Haar leeftijd wordt door getuigen geschat op ongeveer 45 jaar. Ze droeg haar donkere haar in een paardenstaart. Ze had een jeans aan en een zwart jack. Om haar nek droeg ze een schoudertas. Wat opviel aan de oudere man en de vrouw was dat ze een erg slecht gebit hadden. Wat er nog aan tanden over was in hun mond werd door getuigen omschreven als ‘bruine stokjes’. Alle verdachten spraken Duits met elkaar.

De oudere man en de vrouw leidden de winkelier af door haar vragen te stellen over goederen die buiten de winkel stonden. Op dat moment zag de jongere man zijn kans schoon. Hij liep de winkel in en deed een greep in de kassa. Hierna vertrok het drietal snel in een onbekende richting. Op het moment van vertrek kwam een getuige de winkel binnenlopen. Toen de winkelier hem zei dat er geld gestolen was is deze getuige nog gaan zoeken, maar hij kon de drie verdachten niet traceren. De drie hebben enkele honderden euro’s buitgemaakt.

Met betrekking tot dit voorval is afgelopen woensdagmiddag een Burgernet bericht verstuurd om mensen in de Vlissingse binnenstad erop te wijzen dat dit drietal in de stad liep. Als u deelnemer bent van Burgernet krijgt u een spraak- of sms-bericht over een voorval dat bij u in de buurt heeft plaatsgevonden. Mocht u dan meer informatie hebben, dan kunt u via een gratis telefoonnummer direct contact opnemen met de meldkamer. Helaas heeft het Burgernet bericht dit keer niet het gewenste resultaat gehad.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt drie personen na greep in kassa
Volgend artikelWoning en personenauto doelwit van brandstichting
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.