Jongeman (18) gewond na beroving op fietspad Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Donderdagavond 5 november is op het fietspad langs de Sloeweg in Vlissingen een jongeman geslagen en geschopt en van zijn tas beroofd.

Omstreeks 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie een melding dat een slachtoffer van een beroving in het ADRZ in Goes was. Politieagenten troffen de 18-jarige jongen uit Middelburg op de spoedeisende hulp aan.

- Advertentie -

Directe startte de politie een onderzoek naar de beroving. Vrijdagochtend werd door het 18-jarige slachtoffer aangifte gedaan van de beroving op het bureau in Middelburg. De jongeman verklaarde dat hij op het fietspad fietste en plots van achteren werd geslagen, heirdoor viel hij op de grond. De dader wilde de tas afpakken van het slachtoffer, echter verweerde hij zich stevig. Nadat het slachtoffer enkele keren werd geslagen en getrapt terwijl hij op de grond lag, kon hij de tas niet meer vasthouden en liet deze los. De adder vluchtte vervolgens in onbekende richting.

Toen de dader gevlucht was passeerde er een man. Deze man ontfermde zich over het slachtoffer. De behulpzame man nam het 18-jarige slachtoffer mee naar zijn huis en verleende eerste hulp. Een familielid bracht het slachtoffer via de huisartsenpost in Vlissingen naar het ziekenhuis in Goes. Hier werd vastgesteld dat het 18-jarige slachtoffer een gebroken neus en een hersenschudding had opgelopen. Ook was zijn lip gescheurd.

Zondag rond 15.30 uur werd op het politiebureau in Middelburg een 17-jarige verdachte uit Middelburg aangehouden. Maandagmorgen hield de politie een eveneens 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aan, dit gebeurde op zijn school in Middelburg. De betrokkenheid van de laatste verdachte wordt nog onderzocht.

- Advertentie -
Vorig artikelMan aangehouden na tonen geslachtsdeel in trein
Volgend artikelScooterrijder gewond na aanrijding met personenauto
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.