Politie bekeurt 13 vrachtwagenbestuurders bij controle

- Advertentie -

RITTEHM – Woensdag heeft de politie met controleurs van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en agenten van de Landelijke Eenheid op de Duitslandweg een transportcontrole gehouden.

Tussen 8.00 en 15.00 uur werden vrachtwagens gecontroleerd op het douaneterrein. Op de Sloeweg stond een ANPR-camera, die kentekens vergeleek met een bestand in een computersysteem. De camera leverde elf hits voor de belastingdienst op. Door motorrijders van de politie werden zeventien transportcombinaties voor controle van de weg gehaald.

- Advertentie -

Na controle kregen dertien bestuurders een bekeuring en kregen vijf een waarschuwingen uitgedeeld. Zo waren drie combinaties te zwaar beladen en was met een tachograaf geknoeid. Een transportcombinatie was zowel te lang, te breed en te hoog. Ook reed dit bedrijf zonder vervoersvergunning. Een zwartrijder dus. De belastingdienst legde beslag op vier voertuigen voor een aanzienlijk bedrag. Tevens werden twee voertuigen weggetakeld.

- Advertentie -
Vorig artikelGrootschalige oefening bij ADRZ Vlissingen
Volgend artikelCode geel in verband met gevaarlijk weer
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.