Grootschalige oefening bij ADRZ Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Vlissingen (ADRZ) is momenteel betrokken bij een grootschalige alarmeringsoefening.

Er wordt momenteel een Grip 3 situatie nagebootst. Op de locatie zelf is niet veel te zien, het gaat voornamelijk systematisch. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is dat om de hoofdstructuur van de crisisorganisatie te testen.

- Advertentie -

Het scenario van de oefening bestaat uit een brand in het ziekenhuis met explosies. De ‘brand’ woedt op de afdeling Nucleaire geneeskunde en gaat gepaard met veel rook en mogelijk vrijkomen van radioactieve stoffen. De oefening begon om 13.00 uur en heeft heel de middag geduurd.

Aan de test doen alle betrokken bij een GRIP3* situatie mee: meldkamer, Commando Plaats Incident (CoPI), Regionaal Operationeel Team (ROT), Gemeenschappelijk Beleidsteam (GBt) en de betrokken gemeente. Om de test zo realistisch mogelijk te maken wordt op reguliere wijze gealarmeerd. Deelnemende functionarissen zijn van te voren niet ingelicht om de oefening zoveel mogelijk realistisch te houden.

De Veiligheidsregio’s binnen Nederland zijn ieder jaar verplicht systeemtesten te houden. De Inspectie van Veiligheid en Justitie (VI&J) kijkt ten tijde van de oefening mee en brengt de resultaten bij de minister van Veiligheid en Justitie om zo een actueel beeld te geven van de crisisbestrijding in de regio Zeeland.

Tijdens de oefening werd er gekeken naar de wijze van alarmering, opschaling, opkomsttijden en informatievoorzieningen. De onderlinge communicatie is een belangrijk onderdeel van de oefening.

- Advertentie -
Vorig artikelAgenten gebruiken pepperspray bij aanhouding telefoondief
Volgend artikelPolitie bekeurt 13 vrachtwagenbestuurders bij controle
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.