Politie doet invallen in verband met groot onderzoek woninginbraken

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het Flexteam, voorheen ROG (Regionale Ondersteuningsgroep) van de politie heeft vanavond verschillende invallen gedaan in verband met een groot onderzoek naar woninginbraken.

Bij de politieactie werden in Oost-Souburg aan de Kromwegesingel drie mannen aangehouden. De drie zijn familie van elkaar en kwamen bij de politie inbeeld na een groot onderzoek.

- Advertentie -

Het onderzoek leidde woensdagavond tot de aanhouding van een 39-jarige man uit Oost-Souburg, die als hoofdverdachte wordt gezien. Verder werden een 37-jarige inwoner, eveneens uit Oost-Souburg en een 50-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden. De mannen werden om 19.20 uur in een grijs/zwarte personenauto, merk Mercedes-Benz aangetroffen. Na de aanhouding zijn zij voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht

Nadat de mannen in het cellencomplex waren ingesloten, zijn agenten onmiddellijk gestart met doorzoekingen in vijf woningen in Oost-Souburg en Vlissingen. Twee van de vijf invallen werden gedaan in woningen aan de Docter Ottestraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. Dit zijn plaatsen waar de mannen regelmatig kwamen. De politie is vooral op zoek naar bewijsmateriaal en mogelijk buit van eerdere woninginbraken.

De politie vermoedt dat bijna dagelijks de inbraken doorgaans nauwkeurig werden voorbereid. Zo werden potentiële woningen vooraf bestudeerd, evenals de onmiddellijke omgeving. Hierbij ging de voorkeur vaak uit naar duurdere woningen. De dieven waren op zoek naar geld en andere waardevolle spullen, zoals sieraden.

De drie mannen reden weg op de Kromwegesingel in een zwart/grijze van het merk Mercedes-Benz, type A170. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept. Het vermoeden bestaat dat de auto is gebruikt bij meerdere inbraken. Voor informatie de politie nog niet heeft gedeeld kunt u bellen met: 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel: 0800-7000.

- Advertentie -
Vorig artikelMobile Media Lab van politie naar Middelburg
Volgend artikelMan zwaargewond na arbeidsongeval Ritthem
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.