51-jarige verdachte in Rotterdam aangehouden voor gooien vuurwerk

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteravond een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een woning aan de Wijenburg gisteravond.

Gisteravond kwam er een melding binnen bij de meldkamer in Middelburg van een binnenbrand in een woning aan de Wijenburg in Vlissingen. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al gedoofd.

- Advertentie -

Na onderzoek bleek er via een raam in de woonkamer van de woning vuurwerk naar binnen te zijn gegooid. Door de korte brand liepen enkele meubelstukken brandschade op. Het 46-jarige slachtoffer heeft het projectiel buiten gegooid om erger te voorkomen.

Enkele getuigen hebben een grijzige Opel Astra weg zien rijden, dit meldde de getuigen aan de politie. Agenten gingen direct op zoek naar het voertuig, echter werd het voertuig niet aangetroffen.

Korte tijd later kreeg de politie in Zeeland een melding van de Rotterdamse collega’s dat de verdachte, een 51-jarige man zich op het bureau in Rotterdam had gemeld. Hier is hij direct aangehouden en ingesloten. In de auto van de verdachte werd vuurwerk aangetroffen. De verdachte wordt in de loop van vandaag overgebracht naar Middelburg, waarna hij uitvoerig zal worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelMelding binnenbrand door rokende kachelpijp
Volgend artikelBewoners stoppen mogelijke vernielers door middel van Buurt WhatsApp
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.