51-jarige verdachte in Rotterdam aangehouden voor gooien vuurwerk

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – De politie heeft gisteravond een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een woning aan de Wijenburg gisteravond.

Gisteravond kwam er een melding binnen bij de meldkamer in Middelburg van een binnenbrand in een woning aan de Wijenburg in Vlissingen. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al gedoofd.

Na onderzoek bleek er via een raam in de woonkamer van de woning vuurwerk naar binnen te zijn gegooid. Door de korte brand liepen enkele meubelstukken brandschade op. Het 46-jarige slachtoffer heeft het projectiel buiten gegooid om erger te voorkomen.

Enkele getuigen hebben een grijzige Opel Astra weg zien rijden, dit meldde de getuigen aan de politie. Agenten gingen direct op zoek naar het voertuig, echter werd het voertuig niet aangetroffen.

Korte tijd later kreeg de politie in Zeeland een melding van de Rotterdamse collega’s dat de verdachte, een 51-jarige man zich op het bureau in Rotterdam had gemeld. Hier is hij direct aangehouden en ingesloten. In de auto van de verdachte werd vuurwerk aangetroffen. De verdachte wordt in de loop van vandaag overgebracht naar Middelburg, waarna hij uitvoerig zal worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zie ook:

Vorig artikelMelding binnenbrand door rokende kachelpijp
Volgend artikelBewoners stoppen mogelijke vernielers door middel van Buurt WhatsApp
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier