Grip 1 voor windmolen op hol in Ritthem

- Advertentie -

RITTHEM – Vanmiddag rond 13.00 uur heeft de Veiligheidsregio Zeeland Grip 1 afgekondigd in verband met een windmolen waar de wieken van te hard draaien aan de Denemakenweg in Ritthem.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland draaien de wieken van de windmolen te hard en bestaat de kans dat de windmolen in brand kan vliegen. De wieken van de windmolen kunnen niet worden afgeremd omdat de rem niet functioneert.

- Advertentie -

Volgens de woordvoerder zouden er monteur ter plaatse gaan. Deze hebben echter geen controle meer over de windmolen. Ook bestaat de kans dat de wieken er af kunnen vliegen. De politie heeft daarom de gehele Denemarkenweg afgezet in een straal van 50 meter rond de windmolen.

Enkele brandweerwagens en een communicatie-unit staan geparkeerd aan de Denemarkenweg in Ritthem. Inmiddels is het incident afgeschaald naar Grip 0. De windmolen draait nog steeds. Dit kan gestopt worden als de wieken of de windmolen zelf afbreekt.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was er grip 1 afgegeven omdat de nutsvoorzieningen konen uitvallen, dit is niet het geval omdat de windmolen niet is aangesloten op het energienetwerk. Daarom is er afgeschaald naar Grip 0.

- Advertentie -
Vorig artikelTraumahelikopter opgeroepen voor melding Vlissingen
Volgend artikelWindmolen Denemarkenweg Ritthem weer stil
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.