Windmolen Denemarkenweg Ritthem weer stil

- Advertentie -

RITTHEM – De windmolen aan de Denemarkenweg in Ritthem die gistermiddag op hol sloeg en waarvoor Grip 1 was afgegeven staat inmiddels weer stil.

Rond 13.00 uur gistermiddag werd Grip 1 afgegeven. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) omdat de windmolen ervoor kon zorgen dat de nutsvoorzieningen in de buurt van de Denemarkenweg in Ritthem uitvielen. Echter was dit niet het geval omdat de windmolen niet aangesloten stond op het energienetwerk.

- Advertentie -

Monteurs die ter plekke waren gekomen konden niet bij de windmolen komen. Later werd duidelijk dat de windmolen buitenbedrijf was en door de wind waarschijnlijk is gaan draaien.

Een gebied van 50 meter rondom de windmolen werd afgezet omdat volgens de Veiligheidsregio het gevaar bestond dat de windmolen zelf en/of de wieken konen afbreken.

De Denemarkenweg en de spoorlijn naast de windmolen werden voor alle zekerheid afgesloten omdat met alle scenario’s rekening werd gehouden.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelGrip 1 voor windmolen op hol in Ritthem
Volgend artikelMan randt meisje aan in Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.