Grote brand in loods Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is zaterdagavond groots uitgerukt voor een brand in een loods aan de Edisonweg in Vlissingen.

Rond 20.05 uur kreeg de meldkamer een melding binnen dat er een brand zou zijn in een loods aan de Edisonweg in Vlissingen.

- Advertentie -

Al snel werd opgeschaald naar het sein middelbrand omdat de brand uitslaand was. Eenmaal ter plaatse stond de loods met woonwagen ernaast in lichterlaaie en was al bekend dat er niemand in de loods zou zitten.

Met twee blusvoertuigen en een hoogwerker werd geprobeerd de brand te bestrijden en om 20.30 uur werd opgeschaald naar het sein grote brand hierdoor kwam ook een derde blusvoertuig met spoed ter plaatse. De loods en woonwagen waren echter niet meer te redden.

In de loods zouden gasflessen staan waarvan er enkele zijn geëxplodeerd, ook zouden er kermisattracties zich in de loods bevinden . De brandweer voerde vanwege de eigen veiligheid alleen buitenaanvallen uit.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling en daardoor is het scheepvaart verkeer in het kanaal door Walcheren stilgelegd en ook het jaagpad werd voor een gedeelte afgesloten in verband met de rook. De rook trekt langs het kanaal en richting Westerzicht en Weyevliet waar zich ook een verzorgingstehuis bevind waar de nodige maatregelen zijn getroffen zoals ramen, deuren en ventilatie dicht. Er zou volgens de Veiligheidsregio Zeeland geen asbest in de rook zitten.

Stichting Salvage is opgeroepen om de schade af te handelen zodra de brand geblust is. Rond 22.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Over de oorzaak van de brand is niks bekend. De woonwagen en loods zijn compleet verwoest door de brand.

- Advertentie -
Vorig artikelMan lichtgewond na aanrijding in Vlissingen
Volgend artikelMiddelbrand in leegstaande woning Oost-Souburg
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).