Vlissings verpleeghuis gesloten na uitbraak norovirus

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het verpleeghuis Ter Reede aan de Vondellaan in Vlissingen is voorlopig gesloten voor bezoekers. Dit is besloten na de uitbraak van het norovirus.

Er zijn extra hygiënemaatregelen genomen, ook wordt contact met niet besmette medewerkers van andere locaties zoveel mogelijk vermeden.

- Advertentie -

Nadat ongeveer 12 bewoners moesten overgeven en last kregen van diarree, werd al gedacht aan het norovirus. Een laboratorium heeft verschillende kweekjes onderzocht en bevestigd dat het inderdaad gaat om het besmettelijke norovirus.

Het virus gaat bij de meeste gevallen vanzelf over. Ouderen met een verzwakte gezondheid zouden langer last van het virus kunnen hebben.

- Advertentie -
Vorig artikelKNMI waarschuwt voor gladheid
Volgend artikelZoekactie naar vermiste in Vlissingen levert niets op
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.