Opnieuw sonarapparatuur ingezet bij zoekactie vermiste Robert Ziga

© Foto: Jordan Pinas / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De politie is vanaf vanochtend opnieuw aan het zoeken in de kanovijver aan de Burgemeester van Woelderenlnaan in Vlissingen naar de vermiste Robert Ziga.

De landelijke eenheid van de politie is vanmorgen opnieuw met sonar gaan zoeken in de kanovijver naar de vermiste Robert Ziga (32) uit Vlissingen. Gister verspreidde de politie een foto en de naam van de vermiste Vlissingen op haar website.

- ADVERTENTIE -

Nadat Robert woensdagavond 24 februari niet thuis kwam sloeg zijn familie de volgende dag alarm. Donderdagavond zette de politie onder andere een helikopter in en een speurhond. In het Nollebos vlak bij de kanovijver werden persoonlijke spullen van Ziga gevonden.

De dag daarop heeft de brandweer met sonarapparatuur de bodem van de kanovijver onderzocht. Omdat op deze beelden ‘iets’ te zien was, werd in de middag het Landelijk Team Onderwater Zoeken ingeschakeld. Dit team trof tijdens het dreggen een blok beton aan, vermoedelijk werd dit op de sonarbeelden aangezien als een lichaam.

Zondag werd de zoekactie hervat met speurhonden van Reddingshonden Werkgroep Zeeland (RHWZ). Twee honden sprongen op precies dezelfde plek in het water als waar de brandweer vrijdag ‘iets’ op de sonarbeelden zag en wat later een blok beton bleek te zijn.

Maandag heeft de politie met dreglijnen opnieuw gezocht in de vijver. Dit leverde echter ook geen resultaat op. Vandaag werd ook weer een nieuwe poging gedaan met sonarapparatuur van de landelijke eenheid.

Na enige tijd scannen met de sonar is de politie terug naar het bureau gegaan om de beelden te onderzoeken.

Zie ook:

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier