Zoekgebied vermiste Robbert Ziga (32) vergroot

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie gaat het zoekgebied waar tot nu toe gezocht is naar de vermiste Robbert Ziga (32) uit Vlissingen vergroten.

Volgens een woordvoerder van de politie zal in het gebied opnieuw worden gezocht met speurhonden. Het onderzoeksteam zal zich nu gaan richten op een groter gebied, dit omdat het lichaam van Ziga nog niet is gevonden.

- Advertentie -

Robbert Ziga is woensdagavond 24 februari jl. met een auto vertrokken en niet meer teruggekeerd. De familie van de Vlissinger slaat donderdagavond alarm bij de politie nadat zij het voertuig onbeheerd hebben aangetroffen nabij de boulevard. Als het kenteken door het politiesysteem gehaald wordt, blijkt dat agenten deze auto woensdagavond op de parkeerplaats bij het Nollenbos hebben gezien. Ook Ziga is toen in de nabijheid van het voertuig gesignaleerd. Besloten wordt in de omgeving te zoeken. Zijn familie helpt hieraan mee. De politiehelikopter die op dat moment boven Zeeland vliegt heeft op verzoek enkele rondes gevlogen boven – en rondom het Nollenbos. Een politiehond is ingezet om een spoor op te pakken. Deze geeft aan dat de vermiste man mogelijk het water van de kanovijver is ingegaan.

De dagen die volgde hebben politie en brandweer de kanovijver grondig afgezocht. Dit gebeurde met dreglijnen, sonarapparatuur en zelfs speurhonden. Dit alles leverde echter geen resultaat op.

Er zijn donderdagavond 24 februari 2016 persoonlijke spullen van de Vlissinger gevonden in het Nollebos vlak bij de kanovijver, hierom zal het gebied waar gezocht gaat worden groter worden. “Het vermoeden bestaat dat Ziga drug heeft gebruikt”, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie roept mensen op die tips hebben over deze vermissing zich te melden. U kunt bellen naar: 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met: 0800-7000.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelZwemleraar verdacht van stiekem fotograferen kinderen
Volgend artikelMiddelburger aangehouden door politie met getrokken pistolen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.