Middelburger aangehouden door politie met getrokken pistolen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Donderdagavond is op de Bloemenlaan een man, die enkele messen bij zich had, aangehouden nadat hij diverse vernielingen had gepleegd.

De politiemeldkamer kreeg rond 18.40 uur enkele meldingen dat een man op de Hogeweg liep te schreeuwen. Verder vernielde hij enkele ramen en auto’s. Diverse politie-eenheden gingen onmiddellijk ter plaatse. Op de Hogeweg zagen agenten dat een man wild stond te zwaaien, terwijl hij enkele messen in zijn handen vasthield. De man rende weg richting het speelveldje aan de Bloemenlaan.

- Advertentie -

Op de Bloemenlaan sommeerden agenten dat hij de messen moest laten vallen. Uit voorzorg trokken de agenten hun pistolen. De man liet hierop de messen vallen en liep richting de agenten. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Het gaat om een 24-jarige inwoner uit Middelburg.

Agenten hebben van drie mensen aangiften opgenomen, onder andere van vernieling aan hun auto’s. Zo werd een personenauto vernield doordat de man met de messen op de auto sloeg. Ook sprong hij op het dak van twee auto’s, welke hierdoor beschadigd raakten.

De man is vrijdagmorgen verhoord. Hij kreeg hierna te horen dat hij nog langer vast blijft zitten.

- Advertentie -
Vorig artikelZoekgebied vermiste Robbert Ziga (32) vergroot
Volgend artikelOuders gefotografeerde kinderen door politie benaderd
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.