Politie waarschuwt voor frauduleus incassobureau

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Bij overheidsinstanties op Walcheren komen meldingen binnen van een frauduleus incassobureau dat bankgegevens probeert los te peuteren van mensen.

Medewerkers van het frauduleuze incassobureau doen zich voor als een officieel erkend incassobureau, maar dit is niet het geval. Er komen meldingen binnen van mensen die gebeld worden door iemand met een buitenlands accent en er wordt gevraagd of een bepaalde persoon op hun adres woont.

Als dat zo is worden deze betrokkenen gevraagd om een 088-nummer te bellen. Wanneer betrokkenen dit bellen krijgen ze een Nederlands gesproken bandje te horen waarop gevraagd wordt om vast de bankgegevens bij de hand te houden. De wachttijd is vaak langer dan tien minuten, dus de meeste mensen haken dan af, maar er zullen ook mensen zijn die wel afwachten en hun gegevens doorgeven.

Ons advies is om hier niet op in te gaan en zeer terughoudend te zijn in het telefonisch doorgeven van uw bankgegevens. Dit kan een vorm van internetfraude zijn waardoor mensen onbevoegd aan uw geld kunnen komen.

Vorig artikelPersoon gewond bij keukenbrand Vlissingen
Volgend artikelPolitie waarschuwt voor speelgoedwapens
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier