Gevonden stoffelijk overschot inderdaad van vermiste Robert Ziga

De politie deed gistermiddag onderzoek na de vondst van het levenloze lichaam © Foto: Frans Bosscha
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De politie heeft zojuist bevestigd dat het stoffelijk overschot dat gistermiddag werd gevonden in de Kanovijver, inderdaad van de sinds februari vermiste Robert Ziga is.

Ziga werd 25 februari jl. als vermist opgegeven nadat hij een dag eerder niet was thuis gekomen. Later kreeg de politie een tip dat de auto van Robert Ziga op de parkeerplaats in het Nollebos stond.

- ADVERTENTIE -

Meteen startte de politie een grote zoekactie. Ook werden nabij de Kanovijver persoonlijke spullen van Robert gevonden. Met onder andere speurhonden, sonarapparatuur en een politiehelikopter werd de afgelopen weken gezocht, dit leverde niets op.

Gister trof een kennis van de eigenaar van Restaurant De Kanovijver het lichaam aan nabij een stijger tussen de waterfietsen. Meteen werd de omgeving afgezet en startte de politie een onderzoek. Uiteindelijk hebben duikers van de brandweer het lichaam geborgen en is het stoffelijk overschot naar een mortuarium in Goes gegaan.

Volgens de politie zal er vandaag en morgen sectie op het lichaam worden gedaan door medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut. Volgens een woordvoerder wordt dit gedaan om de politie te kunnen helpen bij het vinden van de doodsoorzaak.

“De resultaten van een dergelijk onderzoek zijn niet direct bekend, soms gaan er wel maanden overheen voordat er aanwijsbaar een oorzaak overblijft. Voorlopig kan de politie dan ook geen uitsluitsel geven over de oorzaak waardoor Ziga om het leven is gekomen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Zie ook:

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier