Reddingsactie voor potvissen

- Advertentie -

WESTERSCHELDE – Zaterdagochtend heeft de KNRM samen met de Kustwacht en Rijkswaterstaat een reddingsactie gestart voor twee potvissen die de Westerschelde op waren gezwommen.

Vanmorgen werd er een potvis gespot tussen Vlissingen en Breskens. Niet veel later bleek dat de potvis steeds verder de Westerschelde op zwom wat niet gunstig is voor potvissen en het scheepvaartverkeer. Om 10.00 uur werd de KNRM van Breskens opgeroepen om assistentie te verlenen om samen met de kustwacht en Rijkswaterstaat de potvis naar de zee te drijven.

- Advertentie -

Na een korte tussenstop in Vlissingen sloot de reddingsboot van Breskens zich aan bij de boten. Niet veel later bleek er ook een tweede potvis te zijn.

Stichting SOSdolfijn zegt dat het een ongunstig gebied is voor potvissen. Schepen worden gevraagd op afstand te blijven terwijl de potvissen richting zee worden gedreven.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gewond na opstootje
Volgend artikelMan aangehouden na mishandeling in café
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).