Restanten catamaran aangespoeld Vlissingen

© Foto: Cornelis van der Jagt
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Op de boulevard in Vlissingen zijn vanmorgen restanten van een catamaran aangespoeld. Vermoedelijk kwamen deze van een gestolen catamaran uit Oostende.

De restanten spoelden waarschijnlijk vannacht aan met hoogwater rond 03.00 uur. Eén drijver ligt vast op een paalhoofd, de andere is aangespoeld op de glooiing. Verder is er voor zover bekend niks aangespoeld.

- ADVERTENTIE -

In de nacht van zondag op maandag werd in Oostende een catamaran gestolen door twee jongens. De gestolen catamaran vertoonde veel gelijkenis met die waarvan de restanten zijn aangespoeld. De jongens duwden het vaartuig de zee op, ze gebruikten twee houten planken om te peddelen. Toen de catamaran begon te zinken ging het mis. Eén van de jongens wist veilig het strand te bereiken en kon alarm slaan waarna hulpdiensten op de Zeedijk in Oostende de tweede jongen bewusteloos aantroffen.

De jongens hebben hun verhaal gisteren verteld in de Vlaamse krant “Het Laatste Nieuws”. Eén van de jongens had gefilmd hoe de ander naakt de catamaran het water in duwde en dit op Facebook geplaatst.

De eigenaar van de gestolen catamaran heeft vanmiddag gezegd de aangespoelde voorwerpen te herkennen. Hij doet afstand, in opdracht van de gemeente Vlissingen heeft aannnemersbedrijf Harthoorn de spullen verwijderd.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier