Drie jonge vandalen vernielen bushokje Koudekerke

- Advertentie -

KOUDEKERKE – In de Prinses Beatrixlaan in Koudekerke hebben drie jonge vandalen zondagmorgen vroeg een bushokje vernield.

Rond 04.15 uur gebeurde het incident. Een zeer alerte getuige meldde aan de politie dat drie mensen een bushokje op de Prinses Beatrixlaan in Koudekerke aan het vernielen waren.

- Advertentie -

De getuige gaf de signalementen van de die verdachten door, meteen gingen verschillende eenheden van de politie naar de opgegeven locatie. Agenten troffen op de Prinses Beatrixlaan een 17-jarige jongeman uit Koudekerke aan. Dit bleek een van de drie jongemannen te zijn. De andere twee waren in de richting van de Drakensteynlaan gelopen.

De politie verlengde de zoektocht naar de andere twee verdachten, deze werden even later aangehouden. Het ging om twee 18-jarige inwoners van Koudekerke. Politieagenten zagen dat bij het bushokje de reclameposters uit de omlijsting waren gehaald.  De omlijsting was hierdoor beschadigd en de posters lagen op het wegdek en het fietspad. De drie Koudekerkenaren werden mee naar het politiebureau in Middelburg genomen en ingesloten.

Ze werden verhoord en kregen te horen dat hun zaak voor afdoening naar HALT wordt gestuurd. Op eigen verzoek legden twee jongemannen een ademtest af, omdat ze wilden weten hoe dronken ze waren. De 17-jarige jongeman blies 1,68 promille. De agenten namen de drie mee naar de rotonde aan de Prinses Beatrixlaan en lieten de jongemannen zelf de posters opruimen, die nog op de weg lagen.

- Advertentie -
Vorig artikelMan zwaar mishandeld in Vlissingen
Volgend artikelMiddelbrand met flinke rookontwikkeling
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.