Politie assisteert bij fietsexamen Vlissingse basisscholen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Kinderen uit groep 7 en 8 van de Vlissingse basisscholen hebben vanmorgen hun fietsexamen gedaan, de politie assisteerde hierbij.

Naast een groot aantal vrijwilligers en Veilig Verkeer Nederland leverde ook de politie een bijdrage. Voor het examen begon, werden de fietsen van alle deelnemers gecontroleerd. Hierbij werd gelet op een aantal belangrijke punten zoals remmen, bel, verlichting, reflectoren en de algemene staat van de fietsen.

- Advertentie -

Nadat de fietsen waren gecontroleerd en OK bevonden, kregen de leerlingen een OK-sticker. Deze werd op hun fiets geplakt, hierna mochten zij aan het examen deelnemen.

“Of het examen goed is verlopen is nog niet bekend. De uitslag krijgen de scholieren pas later. Voor velen was het wel een spannend examen”, aldus de politie.

Volgende week is het examen in Oost-Souburg, ook hier levert de politie haar bijdrage.

- Advertentie -
Vorig artikelGroepje jongeren wacht leerling op, politie grijpt in
Volgend artikelMedewerker EHBO onwel tijdens sportdag
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.