Man die inreed op motoragent aangehouden

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag omstreeks 15.30 uur in Vlissingen een 25-jarige man aangehouden die gisteren met zijn auto tijdens een achtervolging inreed op een motoragent.

Een motoragent zag dinsdagmiddag op de Hendrick Vroomlaan een man bij het bestuurdersportier van een auto staan. De diender wist dat deze man gezocht werd vanwege het nog uit moeten zitten van een gevangenisstraf van 28 dagen. Hij riep tegen de 25-jarige Vlissinger op luide toon: “Staan blijven”, waaraan de man geen gehoor gaf, hij stapte in zijn auto en reed weg.

Er ontstond een achtervolging waarbij de automobilist met hoge snelheden reed en ook het stopteken van de motoragent negeerde. Tijdens de achtervolging stopte de automobilist voor een fietsende man met twee kinderen. Op dat moment stond de motoragent achter de auto. De automobilist reed daarop achteruit tegen het voorwiel van de motor. De agent kon ternauwernood voorkomen dat hij viel. Hierna reed de bestuurder van de auto weer vooruit waarna de achtervolging verder ging. De automobilist reed met hoge snelheid een fietspad op. Hierna heeft de motoragent vanwege het gevaar voor het overige verkeer en het feit dat de identiteit van de automobilist bekend was de achtervolging gestaakt.

De auto van de verdachte werd dinsdagmiddag rond 15.45 uur in Oost-Souburg aangetroffen en in beslag genomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Zie ook:

– Achtervolging in Vlissingen, bestuurder spoorloos (24 mei 2016)

Vorig artikelVrouw werd van paard gelanceerd en raakte zwaargewond
Volgend artikelVrouw loopt beenwond op bij kringloopwinkel
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier