KNMI: Code geel in verband met onweer, veel neerslag in korte tijd

Archief-foto © Pixabay

ZEELAND – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vanavond en vannacht code geel afgegeven voor onweer met veel neerslag binnen korte tijd.

Volgens het KNMI is er kans op onweer, deze onweersbuien gaan mogelijk gepaard met hagel en veel neerslag binnen korte tijd.

“Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

De waarschuwing geldt vanaf 20.00 uur in de avond tot dinsdag 01.00 uur in de nacht. Het instituut adviseert binnen deze tijd open water en open gebieden te mijden. Ook schuilen onder bomen wordt door het KNMI afgeraden.

Update 30 mei 2016 23.08 uur

Het KNMI heeft alle waarschuwingen in getrokken. Er zal geen sprake zijn van onweer. Wel zal er veel regen vallen.

Vorig artikelMan gewond aangetroffen op Vincent van Goghlaan
Volgend artikelOngeval op Sloebrug zorgt voor file op A58
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier