KNMI: Code geel in verband met onweer, veel neerslag in korte tijd

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

ZEELAND – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vanavond en vannacht code geel afgegeven voor onweer met veel neerslag binnen korte tijd.

Volgens het KNMI is er kans op onweer, deze onweersbuien gaan mogelijk gepaard met hagel en veel neerslag binnen korte tijd.

- Advertentie -

“Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

De waarschuwing geldt vanaf 20.00 uur in de avond tot dinsdag 01.00 uur in de nacht. Het instituut adviseert binnen deze tijd open water en open gebieden te mijden. Ook schuilen onder bomen wordt door het KNMI afgeraden.

Update 30 mei 2016 23.08 uur

Het KNMI heeft alle waarschuwingen in getrokken. Er zal geen sprake zijn van onweer. Wel zal er veel regen vallen.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gewond aangetroffen op Vincent van Goghlaan
Volgend artikelOngeval op Sloebrug zorgt voor file op A58
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.