21-jarige Middelburger in cel na beledigen agenten

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagavond is in de Scheldestraat een man aangehouden omdat hij agenten beledigde. De man is ingesloten in het politiecellencomplex.

De politiemeldkamer kreeg rond 19.10 uur een melding dat op de Glacisstraat een groep overlast veroorzaakte. Agenten zagen dat enkele mensen zich bij de slagboom op het parkeerterrein ophielden. Toen de agenten aan kwamen rijden, wilde een jongeman waarschijnlijk provoceren en gooide opzettelijk een blikje op straat. Daarna vluchtte hij op een fiets weg. Hij kon de slagboom passeren, maar de politieauto niet. Een heldendaad?

- Advertentie -

De agenten lieten het er niet bij zitten en gingen in het centrum naar hem op zoek. Op de Scheldestraat kwamen ze hem tegen. Hij wilde er weer vandoor gaan, maar kon door de agenten worden staande gehouden. De 21-jarige inwoner uit Middelburg kreeg direct een bekeuring van 140 euro. Hij maakte stennis en werd door de agenten gesommeerd normaal te doen. Toen hij de agenten beledigde, was de maat vol. Hij werd aangehouden en voor verdere afhandeling naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Hij vond het niet erg om naar Torentijd te gaan. “Ik heb toch geen dak boven mijn hoofd”, zei hij. Tijdens de reis naar Torentijd bleef hij de agenten beledigen voor kankerlijers. In het cellencomplex aangekomen bleek de man een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. Deze werd inbeslaggenomen. Voor de belediging kreeg hij een boete van 350 euro, waarna hij Torentijd mocht verlaten.

De boetes en het mislopen van een nachtje in een bed in Torentijd sloegen bij hem in als een bom. Toen hij vroeg of de agenten hem een lift wilden geven, kreeg hij te horen dat hij naar Vlissingen terug mocht lopen. Lomp en dom gedrag loont niet: 140 euro boete voor het afval gooien op straat; drugs kwijt; 350 euro boete voor het beledigen van de agenten en … terug naar Vlissingen lopen.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer probeert papegaai uit boom te halen
Volgend artikelGildeweg en omgeving weer vrijgegeven, asbest opgeruimd
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.