Gildeweg en omgeving weer vrijgegeven, asbest opgeruimd

De brandweer bezig met de bluswerkzaamheden gistermiddag © Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De Gildeweg en omgeving zijn vandaag weer vrijgegeven na de brand van zaterdagmorgen. Bedrijven en winkels kunnen weer open.

Bij de brand zaterdagmorgen kwam asbest vrij dat in de omgeving van de Albert Hein XL en het parkeerterrein terecht is gekomen. De omgeving, onder andere: de President Rooseveltlaan, het parkeerterrein voor de Albert Hein XL en de Gildeweg werden afgesloten. Vier loodsen raakten door de brand beschadigd, drie van de vier kunnen als verloren worden beschouwd.

Het gedeelte voor de vier uitgebrande loodsen aan de Gildeweg blijft dicht voor bezoekers, de rest van de omgeving is vrijgegeven. De gemeente Vlissingen verklaarde het terrein gisteravond rond 22.00 uur schoon. Dat gebeurde door een asbestverwerker en een onafhankelijke inspecteur na een controle.

Hier en daar liggen op de parkeerplaats en aan de Gildeweg nog asresten. Volgens de gemeente zijn deze niet schadelijk. Toch heerst er onrust, vooral onder de medewerkers van de winkels in de omgeving. De asresten en brokstukken zullen later worden opgeruimd.

De gemeente heeft een speciaal informatienummer opengesteld voor vragen over de brand: 06-12961179. Ook is er maandagavond 25 juli vanaf 19.30 uur een informatiebijenkomst over de brand op het stadhuis.

Zie ook:

Asbest vrijgekomen bij grote brand Gildeweg Vlissingen (23 juli 2016)

Vorig artikel21-jarige Middelburger in cel na beledigen agenten
Volgend artikelMan raakt onwel op Badstrand
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier