Gildeweg en omgeving weer vrijgegeven, asbest opgeruimd

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Gildeweg en omgeving zijn vandaag weer vrijgegeven na de brand van zaterdagmorgen. Bedrijven en winkels kunnen weer open.

Bij de brand zaterdagmorgen kwam asbest vrij dat in de omgeving van de Albert Hein XL en het parkeerterrein terecht is gekomen. De omgeving, onder andere: de President Rooseveltlaan, het parkeerterrein voor de Albert Hein XL en de Gildeweg werden afgesloten. Vier loodsen raakten door de brand beschadigd, drie van de vier kunnen als verloren worden beschouwd.

- Advertentie -

Het gedeelte voor de vier uitgebrande loodsen aan de Gildeweg blijft dicht voor bezoekers, de rest van de omgeving is vrijgegeven. De gemeente Vlissingen verklaarde het terrein gisteravond rond 22.00 uur schoon. Dat gebeurde door een asbestverwerker en een onafhankelijke inspecteur na een controle.

Hier en daar liggen op de parkeerplaats en aan de Gildeweg nog asresten. Volgens de gemeente zijn deze niet schadelijk. Toch heerst er onrust, vooral onder de medewerkers van de winkels in de omgeving. De asresten en brokstukken zullen later worden opgeruimd.

De gemeente heeft een speciaal informatienummer opengesteld voor vragen over de brand: 06-12961179. Ook is er maandagavond 25 juli vanaf 19.30 uur een informatiebijenkomst over de brand op het stadhuis.

Zie ook:

Asbest vrijgekomen bij grote brand Gildeweg Vlissingen (23 juli 2016)

- Advertentie -
Vorig artikel21-jarige Middelburger in cel na beledigen agenten
Volgend artikelMan raakt onwel op Badstrand
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.