Betrokkenen brand Gildeweg: ‘Communicatie gebrekkig’

- Advertentie -

VLISSINGEN – Ondernemers aan de Gildeweg zijn ontevreden over de communicatie tijdens en na de grote brand van afgelopen zaterdag.

De ondernemers maar ook bewoners van de Gildeweg uitten vanavond hun ongenoegen tijdens een bijeenkomst op het Vlissingse stadhuis. Mensen konden zaterdag bijvoorbeeld wel hun zaak of huis verlaten, maar bij terugkeer werden ze tegengehouden. Ordehandhavers op straat bleken niet goed op de hoogte van de situatie en spraken elkaar tegen, aldus de betrokkenen.

- Advertentie -

Enkele ondernemers uit de nog steeds gedeeltelijk afgesloten zone gaven aan tot op heden niet benaderd te zijn. Er werd gepleit voor een centraal informatie- en meldpunt op straat tijdens calamiteiten.

Een andere klacht ging over de firma die vrijgekomen asbestresten verwijdert. De firma zou gisteren niet gewerkt hebben wegens de zondagsrust. Sommige bedrijven konden daardoor vandaag niet open, terwijl de Albert Heijn gisteren al klanten ontving; daar was zaterdag alle aandacht op gericht.

De aanwezigen bleken vanavond wel te spreken over het optreden van de brandweer.

Burgemeester Van den Tillaar beloofde de grieven ter harte te nemen en kondigde aan dat vanaf morgen de aangegeven problemen aan bod komen op de website van de gemeente.

https://www.vlissingen.nl/inwoner/losse-paginas/nieuws/nieuwsbericht/archive/2016/07/article/brand-gildeweg-nieuws-en-veelgestelde-vragen-3096.html

Zie ook:

Gildeweg en omgeving weer vrijgegeven, asbest opgeruimd (24 juli 2016)
– Asbest vrijgekomen bij grote brand Gildeweg Vlissingen (23 juli 2016)

- Advertentie -
Vorig artikelMan raakt onwel op Badstrand
Volgend artikelPolitie arresteert man bij brand in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).