Man pakt vrouw bij haar nek, dader verstopt zich in toilet

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Zaterdagavond rond 20.15 uur nabij de Koningsbrug in Vlissingen is een vrouw door een voor haar onbekend persoon bij haar nek gepakt. Omstanders achtervolgden de man en belden de politie.

De vrouw werd aangesproken door een jongeman. Hij vroeg haar of ze de politie kon bellen omdat er, volgens eigen zeggen, iemand achter hem aan zou zitten. De vrouw had geen telefoon bij zich en zei dit ook tegen de man. Hij liep weg en de vrouw stapte weer op haar fiets.

Toen de vrouw wilde wegfietsen werd ze ineens bij haar nek gepakt door de jongeman die haar had aangesproken. Hij duwde haar en de vrouw kwam ten val. Ze raakte lichtgewond. De man rende er vervolgens vandoor.

Drie jongens kwamen aan over de brug. De vrouw vertelde hun wat er gebeurd was en de drie jongens aarzelden geen moment maar gingen achter de belager van de vrouw aan. Zij volgden de man tot hij een schutting overklom van een woning aan de Onderstraat. Daar kwam hij niet meer uit en de jongens hoefden alleen nog op de politie te wachten. Die was snel ter plaatse en trof de man aan in het toilet van de woning. Agenten zagen dat hij een mes uit het wc-raampje gooide.

De man, een 21-jarige Vlissinger, is aangehouden in de woning die hij was binnengevlucht. Hij is overgebracht naar een politiecel en wordt vandaag (zondag) verder over de zaak gehoord. Van de vrouw is een aangifte opgenomen. Het behoeft geen uitleg dat zij de drie jongens, van 13, 16 en 17 jaar en afkomstig uit Middelburg en Vlissingen, erg dankbaar is.

Vorig artikelPolitie botst met scooter na achtervolging
Volgend artikelBaby vervoerd met helikopter vanaf Badstrand
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier