Man pakt vrouw bij haar nek, dader verstopt zich in toilet

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Zaterdagavond rond 20.15 uur nabij de Koningsbrug in Vlissingen is een vrouw door een voor haar onbekend persoon bij haar nek gepakt. Omstanders achtervolgden de man en belden de politie.

De vrouw werd aangesproken door een jongeman. Hij vroeg haar of ze de politie kon bellen omdat er, volgens eigen zeggen, iemand achter hem aan zou zitten. De vrouw had geen telefoon bij zich en zei dit ook tegen de man. Hij liep weg en de vrouw stapte weer op haar fiets.

- Advertentie -

Toen de vrouw wilde wegfietsen werd ze ineens bij haar nek gepakt door de jongeman die haar had aangesproken. Hij duwde haar en de vrouw kwam ten val. Ze raakte lichtgewond. De man rende er vervolgens vandoor.

Drie jongens kwamen aan over de brug. De vrouw vertelde hun wat er gebeurd was en de drie jongens aarzelden geen moment maar gingen achter de belager van de vrouw aan. Zij volgden de man tot hij een schutting overklom van een woning aan de Onderstraat. Daar kwam hij niet meer uit en de jongens hoefden alleen nog op de politie te wachten. Die was snel ter plaatse en trof de man aan in het toilet van de woning. Agenten zagen dat hij een mes uit het wc-raampje gooide.

De man, een 21-jarige Vlissinger, is aangehouden in de woning die hij was binnengevlucht. Hij is overgebracht naar een politiecel en wordt vandaag (zondag) verder over de zaak gehoord. Van de vrouw is een aangifte opgenomen. Het behoeft geen uitleg dat zij de drie jongens, van 13, 16 en 17 jaar en afkomstig uit Middelburg en Vlissingen, erg dankbaar is.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie botst met scooter na achtervolging
Volgend artikelBaby vervoerd met helikopter vanaf Badstrand
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.