Zes jongens plegen vermoedelijke inbraak

- Advertentie -

VLISSINGEN – Afgelopen nacht is er vermoedelijk een woninginbraak in de Paauwenburgweg voorkomen door een oplettende burger. Een verdachte is aangehouden.

Omstreeks 01.29 uur krijgt de meldkamer informatie binnen over een mogelijke inbraak in een woning aan de Paauwenburgweg door een zestal jongens. Een aantal daarvan is op een scooter weggereden. Opgeroepen agenten gaan op onderzoek uit, maar zien binnen geen verdachte personen of braaksporen bij de woning.

- Advertentie -

Kort daarop komt er een witte scooter met twee jongens de De Visserstraat inrijden. De bestuurder keert snel om richting de Paauwenburgweg als hij één van de agenten ziet. Deze rent als een speer achter de scooter aan en pakt de bijrijder vast. Direct stapt de bestuurder al rijdend af en rent weg richting de Van Hogendorpweg. Andere agenten zetten de achtervolging in maar kunnen hem niet meer traceren.

Omdat de scooter gestolen blijkt te zijn, is de 15-jarige bijrijder uit Oost-Souburg aangehouden. Onderzocht wordt of hij ook bij het groepje jongeren bij de woning hoort. Intussen worden er jongensstemmen gehoord in een nabijgelegen park. Diverse agenten zetten de omgeving af en een politiehond wordt ingezet om de jongens op te sporen. Buitenom een tweede scooter is niemand meer aangetroffen. Het onderzoek loopt nog. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De scooters zijn in beslag genomen.

- Advertentie -
Vorig artikelBaby vervoerd met helikopter vanaf Badstrand
Volgend artikelMan verdacht vanwege zoektocht naar vermiste drone
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.