KNMI: Nationaal hitteplan is in werking getreden

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het nationaal hitteplan is in werking getreden in verband met aanhoudende hitte in geheel Nederland.

“Vandaag is het warm met middagtemperaturen boven 27 graden, morgen wordt het zeer warm met temperaturen boven 30 graden. Ook donderdag tot en met het weekeinde worden tropische waarden verwacht. In de nacht koelt het af naar een graad of 18”, aldus het KNMI.

- Advertentie -

Het instituut zegt op zijn website dat mensen genoeg water moeten drinken. Ook wordt er aangeraden uzelf en uw woning koel te houden, lichamelijke inspanning zoveel mogelijk te beperken en goed voorbereid op reis te gaan.

De code geel-waarschuwing die het KNMI voor heel Nederland heeft uitgegeven, geldt vanaf dinsdag 12.00 tot donderdag 25 augustus 12.00 uur. Lees ook ons actuele weerbericht.

- Advertentie -
Vorig artikelMan valt met fiets van Leeuwentrap
Volgend artikelStrandwacht verliest portofoon tijdens reddingsactie
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.