Brand in Gerbrandystraat onder controle, verkeer omgeleid

- Advertentie -

VLISSINGEN – Om half een vanmiddag heeft de brandweer het sein brand meester gegeven na een woningbrand aan de Gerbrandystraat.

Bij de uitslaande brand die vanochtend woedde op de hoek van de Gerbrandystraat en de Vlissingse Kleiweg is niemand gewond geraakt. De bewoners van het pand verbleven elders. Rond half elf werden de brandweerkorpsen van Vlissingen, Middelburg en Koudekerke opgeroepen. Nadat opgeschaald was naar ‘grote brand’ kwam ook de waterwagen uit Oost-Souburg.

- Advertentie -

De brandweer is momenteel aan het nablussen. Tussen de Piersonstraat en de Vlissingse Kleiweg is de Gerbrandystraat voorlopig afgesloten voor het verkeer. Bezoekers van Intratuin die uit de richting van de stad komen, rijden om via de Galgeweg. Het nablussen kan nog geruime tijd duren.

Door nog onbekende oorzaak brak er vanochtend kort voor half elf brand uit in een schuur die als woning gebruikt werd. De schuur kan als verloren beschouwd worden. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen, uit 1920 daterende woning.

- Advertentie -
Vorig artikelVerdachten van moord langer vast, sporenonderzoek klaar
Volgend artikelPolitie beboet zeven weggebruikers die onder invloed waren
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).