Botsing in Kasteelstraat, bewoners vragen aandacht voor sluipverkeer

- Advertentie -

VLISSINGEN – Bij een botsing in de Kasteelstraat is vanmiddag blikschade ontstaan. Bewoners vragen aandacht voor het sluipverkeer.

Rond vijf uur reed een bewoonster van de Kasteelstraat een parkeervak uit. Ze zag daarbij een aankomende personenwagen over het hoofd die bestuurd werd door een Roemeen uit Ritthem. Een botsing met blikschade was het gevolg. Na het invullen van de schadeformulieren moest de Roemeen met hulp van omstanders het nodige improviseren bij het rechtervoorwiel om zijn weg te kunnen vervolgen zonder tussenkomst van een berger.

- Advertentie -

De vrouw verklaarde verblind te zijn door de laagstaande zon en nam de schuld op zich. Toch wezen omstanders tevens op het sluipverkeer. Sinds de herinrichting van de Aagje Dekenstraat gebruiken veel autobestuurders de Kasteelstraat om vanaf de Scheldestraat in het centrum te komen. Volgens de bewoners werd deze week nog een kat doodgereden voor hun ogen. Verzoekschriften bij de gemeente hadden tot nu toe geen resultaat.

Overigens reed de Roemeen juist in omgekeerde richting.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gewond op Jaagpad langs Kanaal door Walcheren
Volgend artikelPolitie houdt verkeerscontrole, zestien bekeuringen uitgedeeld
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).