Stijging in scooterdiefstallen op Walcheren

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Volgens de politie worden de laatste tijd veel scooters gestolen op Walcheren. De onderdelen van de tweewielers zijn erg populair.

De scooters worden vaak misbruikt voor een korte tijd en vernield teruggevonden. “Ook worden ze gestolen voor onderdelen zoals de kappen”, aldus de politie op Facebook.

- Advertentie -

Als aangiften worden opgenomen blijkt dat de scooters op een gemakkelijke manier gestolen konden worden. De scooters stonden bijvoorbeeld in een tuin of op straat en alleen op een stuurslot.

De politie waarschuwt dat de motor van een scooter zo te starten is. Daarom zegt ze: “Om te voorkomen dat uw scooter gestolen wordt, is het belangrijk dat u deze goed vastzet of aan de muur of een paal of, nog beter, binnen zet in een schuur of garage”.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt uit voor defecte geiser in woning
Volgend artikelFietsster rijdt tegen openslaand portier op Badhuisstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.