Brandweer oefent realistisch ‘Technische Hulpverlening’

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Dinsdagavond heeft de vrijwillige brandweer van Vlissingen realistisch geoefend. Dit maal stond ‘Technische Hulpverlening’ op het programma.

De oefening begon rond 19.45 uur. Het scenario betrof een ongeval wegvervoer letsel met beknelling. Twee personenauto’s waren op elkaar gebotst, één persoon zat bekneld. De brandweer heeft de volledige zijkant van de auto open geknipt en het ‘slachtoffer’ uit de auto gehaald.

Het tweede scenario betrof een personenauto die tegen een hek was gereden. Ook hier zat een ‘slachtoffer’ in die bekneld zat. In tegenstelling tot het andere scenario zat in de achterbak van deze auto een ton met radioactief afval.

Bij de oefening op de parkeerplaats van Sportpark Bonedijke achter de brandweerpost werden twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet.

Het oefenseizoen van de brandweer is na de zomervakantie weer van start gegaan. Alle brandweerposten van de het korps Stadsgewest (Gemeente Vlissingen en Middelburg) zullen iedere dinsdagavond een oefening houden.

Vorig artikelKlein brandje in flatwoning Vincent van Goghlaan
Volgend artikelHorrorclowns vallen twee fietsers in Vlissingen lastig
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier