Brandweer oefent realistisch ‘Technische Hulpverlening’

- Advertentie -

VLISSINGEN – Dinsdagavond heeft de vrijwillige brandweer van Vlissingen realistisch geoefend. Dit maal stond ‘Technische Hulpverlening’ op het programma.

De oefening begon rond 19.45 uur. Het scenario betrof een ongeval wegvervoer letsel met beknelling. Twee personenauto’s waren op elkaar gebotst, één persoon zat bekneld. De brandweer heeft de volledige zijkant van de auto open geknipt en het ‘slachtoffer’ uit de auto gehaald.

- Advertentie -

Het tweede scenario betrof een personenauto die tegen een hek was gereden. Ook hier zat een ‘slachtoffer’ in die bekneld zat. In tegenstelling tot het andere scenario zat in de achterbak van deze auto een ton met radioactief afval.

Bij de oefening op de parkeerplaats van Sportpark Bonedijke achter de brandweerpost werden twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet.

Het oefenseizoen van de brandweer is na de zomervakantie weer van start gegaan. Alle brandweerposten van de het korps Stadsgewest (Gemeente Vlissingen en Middelburg) zullen iedere dinsdagavond een oefening houden.

- Advertentie -
Vorig artikelKlein brandje in flatwoning Vincent van Goghlaan
Volgend artikelHorrorclowns vallen twee fietsers in Vlissingen lastig
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.