Vlissinger (26) aangehouden na mishandelen BOA’S

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmorgen zijn twee buitengewone opsporingsambtenaren in de Walstraat mishandeld. Hiervoor is een 26-jarige Vlissinger aangehouden.

De BOA’s zijn vanmorgen rond 10.15 uur bezig met parkeercontroles in de Walstraat als de verdachte op de fiets hen tegemoet komt rijden. Omdat hij door een voetgangersgebied fietst wordt hij staande gehouden, krijgt hij een waarschuwing en een alternatieve route aangewezen. In eerste instantie lijkt het erop dat de man lopend zijn weg wil vervolgen, maar dan zien de BOA’s dat hij achter hun rug toch weer op zijn fiets stapt.

- Advertentie -

Een van de BOA’s rent achter de verdachte aan en pakt de bagagedrager vast en zegt dat hij nu een bekeuring krijgt voor het rijden op een voetgangersgebied. Dan wordt de Vlissinger agressief en probeert beide BOA’s pootje te haken. Er ontstaat een worsteling waarbij één van de BOA’s achterover valt en met zijn hoofd op de straat terecht komt. Zijn collega’s kan nog net een klap ontwijken. Daarna rijdt de verdachte snel weg.

Opgeroepen agenten zien de Vlissinger in de Scheldestraat rijden en houden hem aan. Op de knokkels van de man is duidelijk te zien dat hij kort daarvoor geweld heeft gebruikt. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Met een proces-verbaal op zak mocht de verdachte later die dag weer naar huis.

- Advertentie -
Vorig artikelGasleiding geraakt na graafwerkzaamheden Visserijkade Vlissingen
Volgend artikelBurgemeester Vlissingen sluit drugspand Rode Buurt
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.