Drugsdealer na korte achtervolging door politie aangehouden

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagmiddag is een 22-jarige Vlissinger in de Bloemenlaan aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Surveillanten zien de verdachte omstreeks 16.10 uur in zijn geparkeerde auto zitten. Omdat bekend is dat hij nog een enkele boetes heeft openstaan, stoppen de surveillanten naast de auto van de Vlissinger. Tijdens het gesprek dat volgt zien de agenten twee gripzakjes hennep en een hoeveelheid geld liggen in een tasje om zijn heupen.

- Advertentie -

Op verzoek van de agenten wordt alle inhoud uit het tasje gehaald. Als daaruit nog een digitaal weegschaaltje tevoorschijn komt, rijst het vermoeden dat de man nog meer verdovende middelen bij zich heeft. In eerste instantie wil hij rustig meegaan naar het bureau voor nader onderzoek. Maar dan bedenkt de Vlissinger zich en zet het op een lopen. Onderwijl laat hij diverse spullen op de grond vallen.

Na een korte achtervolging wordt de Vlissinger getackeld en in de boeien geslagen. De weggegooide spullen worden echter niet meer teruggevonden. Vermoedelijk hebben anderen deze tijdens de arrestatie snel opgeraapt en meegenomen. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tijdens de fouillering worden nog twee gripzakjes met heroïne en cocaïne gevonden. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast.

- Advertentie -
Vorig artikelLekkage in woning Verdilaan, brandweer rukt uit
Volgend artikelVrouw aangehouden na bekrassen auto’s in centrum Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.