Jongen (12) slachtoffer poging tot straatroof, politie zoekt getuigen

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Een 12-jarige jongen uit Oost-Souburg is vanavond rond 18.20 uur het slachtoffer geworden van een straatroofpoging. Dat gebeurde op de Reijersweg.

Het slachtoffer werd vanaf de Torenweg in Middelburg door een andere fietser achtervolgd. Hij werd op de Reijersweg door hem achterhaald en tot stoppen gedwongen. De straatrover pakte hem bij de arm en eiste geld. De aangever had echter helemaal geen geld, waarna de dader er zonder buit vandoor ging en wegfietste in de richting van Oost-Souburg.

- Advertentie -

Het zou gaan om een jongeman die circa 1.80 meter lang is. Hij heeft een normaal postuur. Hij had zwarte handschoenen, een grijze gewatteerde jas met een soort ruitmotief en een donkere kol aan die hij tot over zijn neus getrokken had. Verder had hij een grijze pet op met een gebogen klep, bijna tot over zijn ogen getrokken. Hij sprak gewoon Nederlands en reed op een rammelende herenfiets.

De politie is op zoek naar getuigen, u kunt contact met de politie opnemen.

Update – Politieteam Walcheren meldt de volgende ochtend vroeg dat een verdachte in beeld is, maar nog niet kon worden aangehouden. Tips blijven welkom.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie neemt man mee uit portiek in Scheldestraat
Volgend artikelDrie personen aangehouden na inval in pand Scheldestraat
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.