Felle uitslaande brand aan Singel in Vlissingen

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Aan de Singel in Vlissingen woedt een felle uitslaande brand, de bovenste verdieping van een woonhuis kan als verloren beschouwd worden.

De huisarts die zijn praktijk op de begane grond heeft, belde om 18.25 uur 112. Op dat moment was er slechts lichte rookontwikkeling rond de bovenste etage zichtbaar. De drie bewoners van de onderliggende verdieping stonden al buiten. Aanvankelijk heerste er paniek omdat buurtbewoners dachten dat er zich nog mensen in de woning bevonden.

Op het moment dat de brandweer arriveerde, was de rookontwikkeling al behoorlijk. Even later sloegen de vlammen uit het achterste gedeelte van de zolder aan de kant van de Doctor Ottestraat. De brandweer heeft een zijdeur geforceerd om sneller binnen te komen. Het blussen met de hoogwerker kwam laat op gang, mede doordat een geparkeerde auto de watertoevoer had geblokkeerd.

Om 19.14 uur werd opgeschaald naar zeer grote brand. Een ambulance is opgeroepen, maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Een buurman meldt dat in de brandende ruimte de afgelopen dagen werkzaamheden hebben plaatsgevonden. De drie bewoners van de onderliggende verdieping hebben inmiddels onderdak gevonden.

Zie ook:
Grote brand Singel 21.00 uur brand meester (29 november 2016)

Vorig artikelDrukke nacht voor brandweer vanwege buitenbrandjes
Volgend artikelBedrijfsbusje in Valkenburg vermoedelijk in brand gestoken
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier